“Klaipėdos LEZ” – didžiausia laisvoji ekonominė zona Lietuvoje. Bendras plotas siekia net 412ha. Pristatyti tokios teritorijos infrastruktūra nėra lengva, todėl “Klaipėdos LEZ” valdanti bendrovė nusprendė pasitelkti trimatį modelį kuris padėtų atvaizduoti visą teritoriją. Toks inovatyvus sprendimas leis ne tik matyti dabartinę LEZ situaciją, tačiau taip pat pasitarnaus ir planuojant LEZ ateitį. Nesunkiai galima bus atvaizduoti planuojamus pastatus, matyti išsidėsčiusias komunikacijas, kitą infrastruktūra. Beje, modelis jau spėjo pasitarnauti diskutuojant su investuotojais karantino metu, kuoment kelionės buvo ribojamos

Eimantas Kiudulas, Klaipėdos LEZ vadovas, pranešime spaudai komentuoja, kad šis modernus įrankis stiprins uostamiesčio kaip inovacijomis ir technologijomis grįsto miesto įvaizdį bei padės pritraukti naujų investicijų tiek tradicinės, tiek ir pažangiosios pramonės bei gamybos srityse.

„Trimatis modelis yra nedidelis, tačiau svarbus žingsnis įgyvendinant mūsų ilgalaikę viziją: tapti moksliniais tyrimais, inovacijomis, išmaniosiomis technologijomis ir aukščiausia pridėtine verte grįstu išmaniosios pramonės ir technologijų parku. Ateityje ir toliau plėsime infrastruktūrines, socialines ir kitas priemones, kurios Klaipėdą darytų patraukliausia vieta ne tik gamybai, bet ir produktų, procesų ir technologijų kūrybai“, – pabrėžia E. Kiudulas.

Projektas buvo įgyvendintas naudojant fotogrametrijos technologiją, kuomet bepiločiais orlaiviais skraidant virš teritorijos buvo daroma tūkstančiai nuotraukų. Vėliau, pasitelkiant programinę įrangą šios nuotraukos buvo sugeneruotos į trimatį modelį. Tačiau, tai nėra tiktais fotogrametrinis modelis. Kartu su partneriais UAB „IN RE“ integravome ir požemines komunikacijas, tokias kaip kabelius ir vamzdynus. Manome, kad tai taip pat yra didelis privalumas visai ekonominei zonai, ypač projektuojant, vystant statybos, ar rekonstrukcijos darbus bei matuojant atstumus.

Pasižvalgyti po “Klaipėdos LEZ” teritoriją gali visi norintys apsilankę šioje nuorodoje: http://www.fez.lt/3d