Šalyje įvedus karantiną, “DRONETEAM” prisijungė prie Gedimino legiono savanorių komandos. Kartu su Vilniaus miesto savivaldybe mes jau vykdome skrydžius virš įvairių miesto vietų, vardan mūsų visų saugumo.

DRONAI VILNIUJE (COVID-19)

Vilniaus miesto savivaldybės ekstremalios situacijos operacijų centro ir DRONETEAM kasdienybė.

Posted by DRONETEAM on 2020 m. balandžio 13 d., pirmadienis

Karantinas iš aukščiau matosi kuo puikiausiai – patruliuoja 6 savanorių valdomi dronai, tačiau netrukus kils ir daugiau. Dronai padeda pastebėti vietas, kur būriuojasi žmonės, jiems siunčia garso įrašus, į tokias vietas operatyviai atvyksta viešosios tvarkos pareigūnai. Šiuo metu daugiau dėmesio skiriam parkams ir žaidimų aikštelėms, kur vis dar pasitaiko žmonių susibūrimų. Dronų filmuojamas vaizdas tiesiogiai transliuojamas į mūsų “Ekstremalių situacijų operacijų centrą”, kuris koordinuoja, kur nusiųsti viešosios tvarkos patrulius arba į pagalbą pasikviesti policiją. Planuojame numatyti ir daugiau funkcijų dronams: ne tik stebėti, bet taip pat testuojam ir skrajučių dalinimą bei maisto krovinių gabenimą.

Galbūt pastebėjote, galbūt ir ne, bet šiomis dienomis po Vilnių patruliuoja ne tik pareigūnai ieškantys asmenų, pažeidžiančių karantino taisykles, bet ir keli dronai.Šiandien ir ateinančias kelias dienai orai tikrai labai kvies iškišti nosį į lauką, tad vardan jūsų ir mūsų saugumo, pasitelksime į pagalbą dronus, kurie padės stebėti vietas, kuriose gali būriuotis žmonės, o juos pastebėjus – paleisime garsinę informaciją, apie saviizoliacijos būtinumą. Dronų filmuojamas vaizdas tiesiogiai transliuojamas į Vilniaus miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centrą, kuris koordinuoja, kur nusiųsti viešosios tvarkos patrulius arba į pagalbą pasikviesti policiją.Likite saugūs ir likite namie!Ačiū savanoriams iš DRONETEAM!

Posted by Vilniaus miesto savivaldybė on 2020 m. balandžio 5 d., sekmadienis

Tai ko gero, neeilinis projektas ne tik Vilniuje ar Lietuvoje, bet gal net ir pasaulyje. Išties, šių dienų galimybės neribotos ir leidžia komandai per atstumą vykdyti misijas. Pilotams net nebūtina išeiti iš namų… Šiandienos situacija pasaulyje “on the bright side” duoda proveržį susiburti į komandą, dirbti drauge ir pasiekti kažko neįtikėtino. Ačiū savivaldybei už galimybę glaudžiai bendradarbiauti. Elkimės atsakingai, saugokime vieni kitus likdami namie!

Categories: Misijos